Uitslag Speedo 24 januari in Uden

Zondag 24 januari hebben negen zwemmers in Uden meegedaan aan de derde Speedo-wedstrijd van het seizoen. De zwemmers kwamen in totaal 23 keer aan de start en verlieten het bad weer met 24 persoonlijk records, twee clubrecords, vier gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles.

Als eerste verschenen de jongens minioren 6 aan de start. Gijs Deelen bleef iets boven zijn beste tijd, maar behaalde wel de eerste medaille van de middag, zilver. Noud van Boven verbeterde zijn pr uit oktober 2009 met bijna vijf seconden en eindigde als vierde. Hij miste het podium op slechts 0.06 seconde. Macs vd Doelen zwom iets boven zijn beste tijd en werd zesde. Halverwege de wedstrijd zwommen deze jongens de 100 rug, en weer was er een medaille voor Gijs. Hij verbeterde zijn persoonlijke toptijd van slechts één week oud met bijna drie seconden en veroverde daarmee het brons. Pechvogel was Noud, die wederom vierde werd. Ook hij zwom zijn pr van een week oud uit de boeken, en was nu een kwarttel eerder bij de kant dan in Sint-Oedenrode tijdens de derde competitiewedstrijd. Macs werd zevende, en ook hij wist zijn één week oude pr alweer uit de boeken te schrappen. Hij was nu 2,5 seconde sneller, en ook na 50 meter was hij nog niet eerder zo snel! De verbetering halverwege was maar liefst drie seconden! Tot slot stond de 100 school op het programma. De trend van de middag werd doorgezet: wederom een medaille, en wederom de vierde plaats voor Neptunus '58. Gijs verbeterde zijn pr met ruim een seconde en behaalde zijn tweede zilveren medaille van de middag. De meest vervelende plaats, de vierde, was dit keer voor Macs, hoewel hij zijn pr met drie seconden aanscherpte. Noud werd zesde en was iets meer dan een seconde sneller dan ooit.

Nadat de jongens hun eerste afstand hadden gezwommen, verschenen Anouk van Os en Kyra Jongman (minioren 5) aan de start voor de 100 school. Anouk van Os was daarop de snelste, en met een pr van bijna een seconde veroverde ze de gouden medaille. Kyra maakte het feest compleet door met een pr van 4,5 seconde het brons te behalen. Op de 100 vrij zwom Kyra vijf seconden sneller dan ooit en behaalde ze zilver. Anouk zwom maar liefst acht tellen sneller dan ooit tevoren, maar moest helaas toch genoegen nemen met de vierde plaats. Wel zwom ze in één race twee persoonlijke records, want ook na 50 meter was ze nog niet eerder zo snel (een verbetering van 1,1 seconde). De middag werd afgesloten met de 100 rug. Kyra steeg per afstand een tree op het podium, want na brons op de 100 school en zilver op de 100 vrij was er nu goud. Ze zwom 0.02 seconde sneller dan een week eerder tijdens de competitiewedstrijd. 0.02 seconde was ook precies de marge die Anouk boven haar beste tijd bleef.

De jongste zwemster van Neptunus '58 bij deze Speedo-wedstrijd was Indy Jongman bij de minioren 2 en 3. Op de 100 school was ze acht seconden sneller dan tijdens de eerste Speedo-wedstrijd van het seizoen (in oktober) en verbeterde daarmee het clubrecord wat op naam van Bente van Bergen stond met drie seconden. Na 50 meter was ze 0.09 seconde sneller dan ooit en verbeterde daarmee haar eigen clubrecord. Ze won met deze prestatie de gouden medaille. Ook op de 50 vlinder was ze iedereen te snel af, maar helaas wist ze haar persoonlijke record niet te verbeteren.

Tot slot zwommen de junioren de 200 wissel en 200 school. Jeroen van Dinther was op beide afstanden de beste Schijndelse zwemmer. Op de wisselslag verbeterde hij zijn persoonlijke record met ruim dertien seconden en werd zevende. Op de schoolslag bleef hij iets boven zijn beste tijd en tikte als zesde aan. Delane Lathouwers werd tiende op de 200 wissel, een afstand die hij voor het eerst zwom. De 200 school zwom hij in oktober, en die afstand was toen goed voor drie persoonlijke records (50, 100 en 200 meter). Nu ging het een stuk sneller, met als resultaat wederom drie pr's. Hij verbeterde zijn beste tijden met 0.64 (50m), 3.49 (100m) en 10.98 (200m) seconden! Hij behaalde daarmee de veertiende plaats. Martijn Eickmans zwom op de 200 wissel drie seconden onder zijn oude toptijd en wist na de eerste twee banen zijn pr op de 50 vlinder, van slechts één week oud, met een halve seconde aan te scherpen. Op de 200 school tikte hij als dertiende aan en verbeterde zijn oude toptijd met meer dan veertien seconden.

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Foto's (met dank aan Jolanda)

Na deze Speedowedstrijd is er weer een top 25 samengesteld. Hierdoor is op een aantal afstanden nu al bekend wie er mee mogen doen aan de Kring Speedo Finales op 12 en 13 juni in Roosendaal. De beste 18 zwemmers van de ranglijst mogen deelnemen aan deze officieuze Brabantse Kampioenschappen voor minioren. De nummer 19 t/m 25 staan op de reservelijst.